Konténerházak


Miért költenél panellakásra, ha családi házad is lehet ennyiért?!

A konténerház előnyei közé sorolható, hogy költséghatékonyak, könnyen bővíthetők, mozgatásuk könnyedén megoldható, és rendkívül praktikusan berendezhetők. Hétvégi háznak, lakóháznak első osztályúak, annak ellenére, hogy Magyarországon még kevésbé elterjedtek.

A konténerházak bármilyen variációban összeépíthetők és lejtős telek sem jelent akadályt. A konténer anyaga masszív, tartós ,bármit elbír, ellenálló és mivel szabványos könnyedén összeépíthető. Szállítása nem ütközik nehézségekbe, ez pedig a zöld lelkületűeknek jó hír.

Ásványgyapot, vagy poliuretán szigetelés,valamint a beépíthető fűtő-, és  klíma berendezés teszik őket jelen éghajlati viszonyaink mellett egész évben lakhatóvá. Belső terükben konyha, fürdőszoba, wc egyszerűen kialakítható. A házba elektromos hálózat, víz és csatornarendszer közvetlenül telepíthető, belső tereik tetszés szerint variálhatóak. Épületháznak kiváló, burkolni pedig számtalan módon lehet. Közműrendszer hálózatra köthető (gáz/villany) vagy részben önellátó (napkollektor,hőszivattyú) kivitellel. Nyilván az alábbi tényezők a kivitelezés alap költségeit jelentősen emelhetik.

A konténerház a kortárs építészet kedvenc háztípusa, nagy divatja Németországban és a skandináv országokban van.

Praktikusságát növeli, hogy az un. Plug in installációval nem igényel különösebb tereprendezési feladatokat. Házad kedved szerint formálhatod, bővítheted. További előnye, ha valamilyen okból költöznöd kellene csak a telektől kell megválnod, mert a házad, a jól megszokott környezeted veled költözhet!

Fontos tudni, hogy a konténerház nem építési engedély kötelezett, de bejelentési kötelezettsége van.

Rólunk


Üzenet